108 POZDRAVOV SONCU

108 pozdravov soncu

108 PONOVITEV POZDRAVA SONCU OB ZIMSKEM IN POLETNEM SOLSTICIJU

Dogodek je brezplačen. Zaradi lažje organizacije dogodka je obvezna prijava preko obrazca na dnu strani.
Hvala!

Image

Suryanamaskara: Pozdrav Soncu

Sonce nas greje, brez njega ni življenja. Transformira, zdravi, čisti, obnavlja in nas napolni z energijo. Najvišja sila.

Soncu se jogisti, vsaj dvakrat letno poklonimo s posebnim obredom. Ob poletnem in zimskem solsticiju se zberemo in izvedemo 108 ponovitev različice Pozdrava Soncu A. Ob poletnem solsticiju se dan začne krajšati, ob zimskem pa se zopet daljša. To je čas močnih energij, ko imamo priložnost okrepiti, kar želimo, da raste in izpustiti, česar več ne potrebujemo v življenju, kar želimo in včasih tudi moramo izpustiti.
Za ta namen si navadno na list papirja zapišemo vse, kar želimo transformirati, ojačati, ali izpustiti in nato te listke obredno zažgemo. Lahko pa ta proces izpuščanja in krepitve izpeljemo tudi miselno. Torej, ne pozabite svojih lističev!

Se vam zdi, da je 108 ponovitev veliko?

Če še niste bili z nami, morda res. Ampak vsi, ki obred redno izvajamo, vemo, da sploh ni težko. Skupaj štejemo ponovitve, skupaj dihamo in prav energija skupine je tista, ki nas kar povleče iz asane v asano. In moč skupine ne gre zanemarjati. In kakšen dober je občutek, ko po 108. ponovitvi ležeš v Savasano, položaj za sproščanje, opazuješ, kako se umirjata dih in bitje srca in kako lahkotno je telo. Obnovljena energija od znotraj navzven. Čista meditacija.
Same ponovitve izvedemo v roku 50-60 minut.

Kaj potrebujete za izvedbo?

Svojo podlogo za vadbo, stekleničko vode, ter kakšno oblačilo in brisačo, ker se lahko ob intenzivni izvedbi dobro prepotimo in odpremo vse pore, saj nas zagreje sončeva energija.

In zakaj ravno 108 ponovitev? Zakaj ima mala 108 kroglic?

108 velja za čarobno število in ima mnogo razlag iz različnih kultur, naštela bom nekaj izmed njih, kot zanimivost. V kolikor poznate kakšno, ki vam je še posebej pri srcu, da jo dodam, mi sporočite, z veseljem dopolnjujem znanje:

  1. vsi izhajamo iz enega vira ( št.1), vse je nastalo iz nič ( 0) in vse je povezano v neskončnosti ( osmica, kot simbol neskončnosti)
  2. smrtniki naj bi imeli 108 želja, hotenj
  3. naj bi obstajalo 108 laži, ki jih ljudje pripovedujemo
  4. Sanskrt ima 54 črk, vsaka ima žensko in moško energijo, torej 54x2 = 108
  5. premer Sonca šteje 108 premerov Zemlje. Razdalja od Sonca do Zemlje je 108 premerov Sonca

Torej, pridružite se nam na 108-ki. Izpustite staro, pozdravite novo. Vsak junij in december! Za točen datum, čas in kraj izvedbe nas spremljajte na FB strani.

Namaste!

© 2019 OM Yoga Center Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje PCMobil.

Search