Kundalini meditacija

KUNDALINI MEDITACIJA

give me fire

Meditacija. Stanje brez misli, ali osredotočenost samo na eno misel. Meditiramo lahko vsak na svoj način. Nekomu paše sedeti v položaju za meditacijo s prekrižanima nogama, nekdo meditira med hojo, tekom, spet drugi v meditativno stanje odplešejo. Vsak najde svoj način in prav je tako. Meditacija se mora zgoditi, ne moremo je izsiliti. In ko je v našem umu samo ena misel, ali misli celo ni, dovolimo telesu, da sproži samozdravljenje. Ohranjamo energijo. Če je 100 misli v umu, energija prši v 100 smeri.

Kaj je kundalini?

Kundalini izhaja iz besede 'conch', ki pomeni kolut, zvitek, nekaj zavitega. In ta kolut simbolizira spečo kačo, primarno energijo ali Shakti, ki spi na dnu naše medenice. Ko z dihanjem ( prav tako s hrano in pijačo) v telo vnašamo prano, življenjsko energijo, se ta kopiči v predelu prvega energijskega centra. In če uspemo to 'kačico' prebuditi, dvigniti, energija steče po glavnem energijskem kanalu ( sushumna kanal), središču naše hrbtenice navzgor. S tem sprožimo pretok energije skozi vse čakre, energijska središča in posledično skozi celo telo. Občutek prebujene primarne energije opisujejo kot bi skozi hrbtenico stekla elektrika.

Kaj je kundalini meditacija?

Prvič sem jo izkusila v ašramu, v Indiji, ko nam je naša učiteljica predstavila Osho kundalini meditacijo ob glasbi. Ker imam rada svoje telo v gibanju, mi je bil ta način takoj všeč. Kundalini meditacija je oblika aktivne meditacije in poteka v štirih fazah, ob glasbi, ki je bila narejena prav za ta namen.

Predpriprava: dih bhastrika ( 10 minut)
1. faza, 15 minut: stojimo in se prepustimo glasbi in tresenju telesa ( nič na silo, mi moramo postati 'tresenje'). Oči so lahko odprte, ali zaprte
2. faza, 15 minut: plešemo, plešemo, kot da nas nihče ne gleda, plešemo kot nam narekuje telo, prepustimo se ritmu glasbe. Oči so lahko odprte, ali zaprte
3. faza, 15 minut: obstanemo! Lahko stojimo, lahko sedemo in zgolj opazujemo dogajanje znotraj sebe, z zaprtimi očmi
4. faza, 15 minut: ležimo na hrbtu in sprostimo telo v tišini

Trajanje: 75 minut
Lokacija: OMYoga studio ( lokacija: TUKAJ )
Termini: Všečkaj FB stran Jogiram se z Matejo za informacijo o naslednjem terminu

Obisk je omejen na 10 oseb, zato prosim za vaše prijave na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kaj potrebujete?
- svojo podlogo
- vodo
- morda odejo ali večjo brisačo, če vam je udobno, da se med počitkom pokrijete

© 2019 OM Yoga Center Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje PCMobil.

Iskanje