Hormonska Joga

Hormonska joga

Želite, da delavnico izvedem v vašem kraju? Kontaktirajte me: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., GSM 051 622 348

Zakaj me je hormonska joga prepričala?

Malo po 35. letu so se pri meni začele prve spremembe. Najbolj me je motilo izpadanje las. Sprva sem mislila, da gre za 'sezonsko' izpadanje, ki pa se je podaljšalo v kar nekaj mesecev. Imela sem izredno suho kožo. Prav tako mi je ob ginekološkem pregledu bilo rečeno, da je moj desni jajčnik dejansko nedelujoč. In naproti mi je prišla hormonska joga. Najprej sem se udeležila delavnice in metodo preizkusila sama. In bila sem navdušena! Vsi prej našteti simptomi so izzveneli. Ginekolog mi je potrdil, da sta moja jajčnika delujoča, videla se je ovulacija. Da ne govorim o nivoju energije! ZATO sem se odločila za poučevanje tudi te veje joge, KER DELUJE! In jaz delim z vami samo tisto, kar sem sama preizkusila in se prepričala o učinkih. Po dobrem letu dni prakticiranja sem se odpravila v Berlin, kjer Dinah Rodrigues vsako leto izobražuje nove učitelje te čudovite prakse. In tako sem tudi sama postala ponosna učiteljica hormonske joge. Resnično jo priporočam vsaki ženski. Že v mladih letih, kot preventivo. Zato ne čakajte, da nastanejo težave, ukrepajte sedaj! Na žalost živimo stresno življenje, ki je največji sovražnik naših hormonov. In hormonska joga deluje na stres kot protistrup. Jaz si brez nje ne predstavljam več vsakdana! In včasih me kdo vpraša, če mi ne postane monotono vsako jutro izvajati enakih vaj. Nikakor! Dokler bom čutila, da me hormonska joga napolni z energijo in skrbi za uglašenost mojih hormonov, bo le-ta moja jutranja navada. Enim kavo, meni hormonsko jogo, prosim!

Image

Za samostojno vadbo v udobju svojega doma prejmete plakat s fotografijami in opis vseh vaj. Udeležba na takšni delavnici je enkratna investicija v zdravje in dobro počutje. Prejmete znanje, ki ga koristite kjerkoli in kadarkoli, do konca življenja. Brez skritih stroškov, nemogočih obljub in kasnejšega nadgrajevanja znanja. Metoda deluje, če redno vadite! In vzame vam dobrih 20 minut dnevno.

Hormonska joga aktivira delovanje jajčnikov, zviša raven hormonov, zmanjša intenziteto menopavzalnih simptomov na minimum, ali jih celo povsem odpravi.

Avtorica Dinah Rodrigues iz Brazilije je metodo razvila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja in je povsem naravna metoda zaporednih vaj, ki so ciljno usmerjene na vse žleze v telesu in reaktivirajo tvorbo hormonov. Poleg tega, da povišajo raven hormonov, tudi zmanjšajo simptome menopavze. Vsekakor pa je rezultat odvisen od vztrajnosti. Več, kot vadimo, boljše rezultate dosežemo. V primerih prezgodnje menopavze, ki ni pogojena s kirurškim posegom v telo, so doseženi odlični rezultati.

Za večjo učinkovitost metode je Dinah uporabila različne veje joge: Hatha Yoga, Kundalini yoga, tibetanska energetska tehnika. Skupek vseh tehnik predstavlja dinamično, intenzivno in učinkovito metodo, ki deluje na telo tako, da reaktivira žleze z notranjo masažo, z dihalnimi tehnikami ( Pranayam) in telesnimi položaji (Asan). S kroženjem energije (Prana) in telesno sprostitvijo (Yoga-NIdra), aktiviramo energetsko telo. Hormonska joga poveča absorbcijo prane v telesu, jo aktivira in pošlje v žleze, ki proizvajajo hormone.

Poleg težav menopavze je hormonska joga odlična metoda za ženske, ki imajo težave z zanositvijo, nerednimi mesečnimi cikli, ter policističnimi jajčniki. Dinah se rada pohvali, da ima po svetu že veliko 'Hormone yoga' otročičkov, ker se je v večini primerih hormonska joga izkazala za zelo učinkovito. Tudi jaz se lahko pohvalim, da je hormonska joga pomagala že kar nekaj parom in na svet je privekalo že najmanj osem dojenčkov na račun hormonske joge, devet, če štejem tudi mojo sončico. Hormonska joga DELUJE!

Redna vadba hormonske joge pomaga ponovno vzpostaviti ravnovesje hormonov v telesu, saj s fizično vadbo in usmerjanjem energije v žleze, le-te aktiviramo in spodbudimo.

PREVERITE TERMINE IN KRAJE IZVEDBE DELAVNIC HORMONSKE JOGE

Menopavza

Zaradi nizke ravni hormonov v telesu se pri večini žensk v tej življenjski dobi pojavijo neprijetni simptomi:

Vročinski oblivi

Vročinski oblivi prizadanejo več kot 70% žensk in lahko trajajo tudi do osem let ali več po menopavzi. Sama frekvenca varira med nekaj oblivi tedensko, do celo nekaj več na dan. Zaznamo jih kot rdečico na obrazu, neprijetno znojenje, pospešeno bitje srca, nespečnost, razdražljivost. Do teh simptomov pride zaradi prenizke ravni estrogena.

Vas zanima, ali je hormonska joga primerna za vas? Pišite mi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali me pokličite na GSM: 051 622 348

Nekaj asan iz hormonske joge:

MNENJA MOJIH JOGIST IN JOGISTOV

Želiš tudi ti oddati svoje mnenje o vadbi joge z mano?

Piši mi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Vesela bom tvojega odziva!

© 2019 OM Yoga Center Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje PCMobil.

Iskanje