KDO SEM? MATEJA KREUH

KDO SEM? MATEJA KREUH

Image

Datum rojstva: 1.11.1976, Celje

Otroštvo sem preživela v Šentjurju pri Celju. Moji starši pravijo, da sem bila trmast in precej samostojen otrok, kar se še sedaj pozna. Vrtec in osnovno šolo sem obiskovala v Šentjurju. Poleg šolskih obveznosti sem uživala v igranju košarke in metu krogle, kar mi je šlo kar dobro od rok. V Srednji ekonomski šoli Celje sem bila ponosna članica ŠKL in tudi na celjskem Kladivarju sem nekaj časa pridno trenirala met krogle in diska. Po srednji šoli sem se takoj zaposlila in kasneje ob delu pridobila izobrazbo Komercialistke. Po svojem rockovsko obarvanem in zabav polnem življenju sem se s starši odločila, da na čudoviti Dobrni skupaj zgradimo hišo, kjer živimo od leta 2009.

Nekje v tem obdobju sem začela tudi obiskovati vadbo joge, ki je prešla iz tedenskih obiskov vadb v veliko strast, sedaj pa je že kar trajna ljubezen in stalnica v mojem življenju.

V letu 2011/2012 sem opravila prvi, 200-urni tečaj za učitelja joge v Ljubljani, v okviru Joga International. Že pred in med tečajem sem vodila vadbe, po opravljenem tečaju pa sem začela širiti svoje skupinice na različnih lokacijah po Sloveniji.

V letu 2012 sem opravila tudi tečaj klasične masaže, ter refleksoconske masaže stopal, vendar mi je za to dejavnost enostavno zmanjkalo časa.

Moja prva strast je vendarle joga. Leto 2014 je bilo zame še posebej pestro, kar se tiče izobraževanj. Ker sem kakšno leto dni prej pridno vadila tudi hormonsko jogo in dosegla dobre rezultate, sem se odločila, da to učinkovito metodo želim tudi sama poučevati. In zgodilo se je. V mesecu maju sem se udeležila izobraževanja za učiteljico Hormonske yoge po metodi Dinah Rodrigues in uspešno pridobila certifikat.

Prav tako sem želela doživeti pristno jogo in pridobiti še več znanja, zato sem se podala v samo zibelko joge, Indijo. Opravila sem najprej 200-urno in nato še 300-urno izobraževanje v okviru Združenja za jogo in meditacijo, ki je članica International Yoga Federation in pridružena članica Yoga Alliance USA. Čudovita izkušnja in ogromno novega znanja, ki ga sedaj delim s svojimi jogisti, ki pridno obiskujejo vadbe.

Kot sem napisala, je joga moja ljubezen in strast, ki jo želim samo še razvijati in deliti z ljudmi. Vsak, ki se poda na pot joge, kaj hitro odkrije njene koristi in enostavno jo sprejme z vsem srcem. Je način ljubezni do sebe, soljudi, živali, narave, je način življenja.

In ker sama vidim, da se vedno več zadovoljnih jogistov vrača na vadbe in jogo vključuje v svoj vsakdanjik, se bom še naprej trudila pridobivati nova znanja in jih bom z veseljem delila. Sem mnenja, da lahko na dolgi rok sam največ storiš za svoje zdravje, če ga začneš vzdrževati, ko si vitalen in na višku svojih moči. Si predstavljate kvaliteto življenja, če bi začeli jogo izvajati že kot otroci? Vendar, nikoli ni prepozno, to sem tudi sama izkusila.

Joga bo vedno moja 'droga'

Namaste

Image
Image
Image
Image
Image
Image
© 2019 OM Yoga Center Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje PCMobil.

Iskanje