Yoga Nidra

YOGA NIDRA ali jogijski spanec - popolna praksa proti stresu!

VAS ZANIMA YOGA NIDRA?
KUPITE IN POSLUŠAJTE POSNETEK PROTI STRESU.
KLIKNITE TUKAJ...

1474458492.jpg

Z joga nidro vplivamo na podzavest, kar je možno le, ko sta telo in zavestni um popolnoma sproščena. Med to vajo se možgansko valovanje preklopi iz beta v alfa stanje, ki je stanje spanca, oz., ko je um popolnoma neaktiven. V stanju, ko izpraznimo um, izklopimo stres in s tem sprožimo v telesu samozdravljenje.
Yoga Nidra je zdravilna. Optimalno sprosti ožilje, kar vodi do boljše prekrvavitve tkiv. Če je kri zdrava, čista, se celice bolje prehranijo in prejmejo več kisika. Prav tako se pospeši izločanje toksinov. Z boljšo cirkulacijo se vsi deli telesa pomladijo. Učinek Yoga Nidre na telo je enaka, kot dve do tri ure globokega, trdnega spanca. Če jo prakticiramo pred spanjem, ne samo, da odpravi stres, prav tako pripomore k dobremu spancu.
Prakticiranje Yoga Nidre dvakrat ali trikrat dnevno omogoči organizmu, da popolnoma okreva in se pomladi. Mnoge tehnike nadzora uma imajo podoben učinek na telo, vendar Yoga Nidra sledi zaporedju, ki ustreza razporedu živčnih celic v možganih, katere po svojem vrstnem sledijo delom telesa, kot so le-ti našteti. To omogoči umu, da nemoteno in gladko steče skozi telo, ne da bi se zmedel.
To tehniko lahko prakticiramo kadarkoli, pomembno je le, da na prazen želodec ( boljši pretok prane, življenjske energije). Lahko jo prakticiramo v katerem koli položaju, vendar je Savasana ( leže na hrbtu, na ravni podlagi) najboljši položaj za izvajanje Yoga Nidre.

© 2019 OM Yoga Center Celje. Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje PCMobil.

Iskanje